Trump’ın Çin mallarına %60, diğer tüm ithalatlara %20 oranında gümrük vergisi önerisi ve genişletici maliye politikası, piyasalar tarafından ABD enflasyonunu artırıcı bir etki olarak değerlendiriliyor. Bu durum, ABD'de faiz indirimlerinin azalmasına ve dolarda güçlenmeye yol açabileceği için Asya piyasalarında endişe yarattı.
Kamala Harris’in kazanacağı bir zaferin ise Biden yönetiminin küresel ticaret politikalarının devamı anlamına geleceği düşünülüyordu. Ancak Trump’ın öne geçmesiyle birlikte, özellikle Asya’daki para birimlerinde baskı hissedilmeye başlandı.
Japon yeni, artan volatilite karşısında günün en güçlü seviyesi olan 151,33’ten %1,7 değer kaybederek dolar karşısında 154 seviyesine düştü. Çin’de onshore yuan, merkez bankasının sabitleme oranının altında açılarak 7,1298 seviyesine geriledi ve piyasalar zayıf bir yuan fiyatlaması yaptı. Offshore yuan da aynı eğilimi izledi.
Güneydoğu Asya’da Tayland Bahtı, Malezya Ringiti ve Singapur Doları dolar karşısında %1’e varan değer kayıpları yaşadı. Goldman Sachs stratejistleri, Güney Kore, Malezya, Endonezya ve Tayvan para birimlerinin dolar-Çin kuru değişimlerine karşı hassas olduğunu; Hindistan ve Filipinler para birimlerinin ise en az etkilendiğini belirtiyor.
Asya hisse senetlerinde ise karışık bir tablo görülürken, Japon hisse senetleri değer kazanırken Hong Kong’da düşüş yaşandı.