Mescid-i Aksa’ya karşı 55 Yıl önce işlenen kundaklama suçu bugün farklı şekillerde devam ediyor

0
Mescid-i Aksa’ya karşı 55 Yıl önce işlenen kundaklama suçu bugün farklı şekillerde devam ediyor
Kudüs'teki İslami Vakıflar, Din İşleri ve Kutsal Mekanlar Meclisi, 55 yıl önce Mescid-i Aksa'ya karşı işlenen kundaklama suçunun günümüzde farklı şekillerde devam ettiğini vurguladı. Meclis, Mescid-i Aksa'nın yakılmasının yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu menfur saldırının hala sürdüğüne dikkat çekti.

Açıklamada, "55 yıl önce Mescid-i Aksa'ya yönelik kundaklama, nefret dolu Siyonist eller tarafından gerçekleştirildi. Bu hain saldırı, Avustralyalı aşırılık yanlısı Michael Rohan tarafından planlanarak uygulandı." ifadeleri kullanıldı. Yangında, "Kudüs Fatih'i" Selahaddin Eyyubi'nin tarihi minberi de dahil olmak üzere İslam medeniyetine ait birçok değerli eser yok oldu.

Mescid-i Aksa'yı 55 yıl önce kundaklayan zihniyetin bugün de varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken İslami Vakıflar Meclisi, "Bu menfur suç, günümüzde farklı şekillerde Mescid-i Aksa'nın mesajına ve kimliğine zarar verme hedefiyle tehlikeli boyutlarda devam etmektedir." şeklinde uyardı.
Yahudileştirme Projeleri ve Tehlikeli Girişimler

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın çevresinde ve surlarının altında yapılan kazılar ve şüpheli Yahudileştirme projelerinin, 55 yıl önceki yangından daha az tehlikeli olmadığı vurgulandı. Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekilerek, "Günlük saldırılar gerçekleştiren, yıkım ve kundakçılık çağrısı yapan aşırılık yanlılarını kınıyoruz." denildi.

Mescid-i Aksa'nın avlularında Talmud ayinleri yaparak, ilahiler söyleyip dans eden aşırılık yanlılarının Müslümanlara karşı provokatif yaklaşımlar sergilediği belirtildi. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın 144 dönümlük alanıyla ne bölünmeyi, ne de ortaklığı kabul edeceği ve yalnızca Müslümanlara ait bir cami olarak kalacağı vurgulandı.

Filistinlilerin Kudüs direnişi

Filistinliler, İsrail'in Mescid-i Aksa da dahil olmak üzere işgal altındaki Doğu Kudüs'ü Yahudileştirme ve İslam kimliğini ortadan kaldırma çabalarına karşı direnişlerini sürdürüyor. İsrail'in 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal etmesi ve 1981'de uluslararası hukuka aykırı olarak burayı ilhak etmesine rağmen, Filistinliler, bağımsız devletlerinin başkenti olarak Doğu Kudüs'e bağlılıklarını koruyor.

Yorum Yazın