Ankara'da düzenlenen "Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi ve Milli Yetkinlik Hamlesi Lansman Programı"na katılan Yılmaz, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısının arkasında yetkin insan kaynağı ve teknolojik gelişmelerin olduğuna vurgu yaptı.
Savunma sanayi başarısı ekonomiye katkı sağlıyor
Yılmaz, savunma sanayisinin başarısının sadece yerli üretimle sınırlı olmadığını, ihracat başarısının da dikkat çekici olduğunu belirtti. 2024 yılı içinde 171 farklı ülkeye savunma sanayi ürünlerinin ihraç edildiğini açıklayan Yılmaz, Türkiye’nin savaş gemisi tasarımı ve üretiminde dünya çapında kendi gemisini inşa edebilen 10 ülkeden biri olduğunu söyledi.
İnsan kaynağının önemi vurgulandı
Yılmaz, teknolojik üretim ve yenilikçi projelerin sürdürülebilir olması için uzmanlaşmış insan kaynağının kritik bir rol oynadığını belirterek, mühendislerin ve teknisyenlerin savunma sanayisindeki rolünün altını çizdi. Milli yetkinlik hamlesiyle bu alandaki insan kaynağının kalitesinin daha da ileriye taşınacağını vurguladı.
Yenilikçi yeteneklere ihtiyaç artıyor
Savunma sanayisinde disiplinler arası uzmanlıkların giderek önem kazandığını ifade eden Yılmaz, mühendislikten biyoteknolojiye kadar geniş bir yelpazede yeteneklere ihtiyaç olduğunu belirtti. Yılmaz, özellikle yapay zeka uzmanları, veri bilimcileri ve siber güvenlik profesyonellerinin savunma sanayisinin geleceğinde kilit roller üstlendiğini söyledi.
Savunma sanayi liderliğini güçlendireceğiz
TEKNOFEST gibi etkinliklerle gençlerin inovasyona yönlendirilmesinin önemine dikkat çeken Yılmaz, savunma sanayisindeki başarıların diğer sektörlere de ilham olduğunu belirtti. Yılmaz, yetenekli insan kaynağıyla Türkiye'nin hem yerel hem de küresel ölçekte rekabet gücünü artıracağını ifade etti.